Tavukçuluk sektörü ülkemizde özellikle kuş gribi vakalarından sonra sektör uzun süreli bir darbe yemiş ve devlet desteği firmaların direnmesi ve halkın bilinçlendirmesiyle birlikte günümüze bakıldığında tekrar kendi yerini bulmuştur.
Söz konusu gıda olduğunda ürünün yetiştirilmeden tüketiciye kadar olan kısmında dezenfektan zincirinin bozulmaması çok önemlidir.
Tavukçulukta ozonun en büyük avantajları arasında pilicin daha sağlıklı yetişmesi, diğer dezenfektanlara göre kanserejen etkisi olmaması, tavuk üzerinde kalıntı bırakmaması, klordan çok daha etkili olması, su, elektrikten tasarruf sağlaması, sektördeki büyük sorunlar yaratan salmonella, e-coli bakterilerini tamamen yok etmesi, ürünün raf ömrünü uzatması başlıca sayabileceğimiz avantajlarıdır.
Üretim çiftliklerinde ozon uygulaması, hayvanların daha sağlıklı beslenmesi, böylelikle çok daha az oranda hastalanması sağlanmış olur. Buna paralel olarak çok daha az ilaç verilmesi çok daha az aşı yapılması üretici açısından kolaylık, maddi avantaj ve daha sağlıklı, kaliteli ürünün sunulmasında büyük rol oynar.
Ozon yumurtaların raf ömrünün uzamasına ve mikrobiyolojik sıkıntısının azalmasında önemli rol oynar. Yumurtalar hava alan kabuğu sebebiyle nem kaybına uğradıklarında büzüşmeler başlar bunun için depolandığı bölümlerde yaklaşık %90 oranında neme ihtiyaç duyarlar. %90 oranındaki nem bilindiği gibi bakterilerin rahat çoğalmasına ve küfe neden olur. Yüksek nem ile 0 derecede 8 - 9 Aya kadar küf ve bakteri gelişimi ortadan kaldırılabilir. Bu şekilde ürünün depolanması yumurtanın sağlıklı, taze ve kaliteli kalmasına neden olur; böylelikle üreticiye büyük maddi avantaj sağlanmaktadır.